Pametne ili manje inteligentne žene, kakve muškarci više vole

Zabava - Petak 17.04.2015 - 16:06

Teško nam je da poverujemo u ovo, ali... Novo istraživanje pokazalo je da pametne, uspešne žene često ostaju same jer su muškarcima privlačnije manje inteligentne žene.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

U studiji je učestvovala 121 osoba, a rezultati pokazuju da inteligentne žene partneri vide kao "problematične". Naravno, kod muškaraca je ova osobina poželjna. (Dvostruki aršini, zar ne?!)

Ako vi, kao i mi, odbijate da poverujete u ovo, naučnici imaju objašnjenje zašto muškarci vole manje inteligentne žene.

- Uspešne muškarce privlače manje uspešne žene, ne zato što žele da ona bude glupa, već zato što žele ženu kojoj će partner, a ne posao, biti na prvom mestu - kažu stručnjaci.

Jednostavnije rečeno, oni ne žele inteligentnu ženu jer to znači da bi se ona bavila nekim ozbiljnim, zahtevnim poslom i imala manje vremena za njega.

- Šta bi onda pametne, uspešne žene koje ne žele da ostanu same, trebalo da rade? Trebalo bi da se skrase sa partnerom koji je obrazovan manje nego one - kaže Linda Hiršman, autorka knjige Go to Work.

"Ako ste posvećene karijeri i želite muškarca koji će to da podržava, radite ono što muškarci rade godinama unazad - tražite nekog manje obrazovanog i uspešnog nego što ste vi".

I izgleda da su je mnoge dame poslušale. Prema podacima Pju istraživačkog centra, u 2012. godini se 21 odsto žena udalo za manje obrazovane muškarce.

Mondo

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: