Parlamet Kube podržao sporazum sa SAD

Svetske vesti - Subota 20.12.2014 - 09:48

Kubanski parlament jednoglasno je podržao sporazum između Havane i Vašingtona o normalizaciji odnosa posle poluvekovnog perioda neprijateljstva.

(Foto: deutschlandfunk.de) (Foto: deutschlandfunk.de)
Kako se očekuje, zaključno izlaganje na sednici parlamenta izneće kubanski predsednik Raul Kastro.
 
Sednici prisustvuje i "kubanska petorka" - agenti obaveštajne službe koji su bili u zatvoru u SAD, od kojih su trojica oslobođena tokom razmene zarobljenika, što je otvorilo put ka otopljavanju odnosa dve zemlje. 
 
Nakon što je Kuba u sredu na slobodu pustila američkog humanitarnog radnika Alana Grosa, tokom razmene zarobljenika sa Amerikom, američki predsednik Barak Obama je, u obraćanju javnosti, najavio obnavljanje diplomatskih odnosa sa Kubom, kao i kraj "zastarelog pristupa" što podrazumeva ublažavanje ekonomskih sankcija i restrikcija putovanja. 
 
Javnosti se obratio i Raul Kastro koji je pozdravio nove tendencije u odnosima sa SAD. 
 
"Ovaj izraz predsednika Obame zaslužuje poštovanje i priznanje svih ljudi. Želim da zahvalim Vatikanu na podršci, a posebno papi Franji za poboljšanje odnosa između Kube i SAD", izjavio je Kastro.  
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: