Partizan pao u produžetku u Turskoj

Nacionalni sport - Sreda 26.11.2014 - 21:46

Košarkaši Partizana doživeli su šesti poraz u Evrokupu, poraženi su od Banvita 90:85 posle produžetka u Turskoj.

foto: kkpartizan.rs foto: kkpartizan.rs

Šampion Srbije je odlično odigrao u Turskoj, imao je Milenko Tepić šut za pobedu, ali je promašio, da bi crno-beli loše odigrali u produžetku te šanse za plasman u Last 32 fazu sveli na minimum.

Partizan je šestim porazom u takmičenju ostao na dve pobede iza Asesofta, koji je takođe poražen u sedmom kolu, pa će u poslednja tri morati da dobio je najmanje dva meča, od kojih je jedan u Rumuniji.

Partiju sezone odigrao je Milenko Tepić sa 21 poenom (6/17 iz igre) uz 7 skokova i 3 ukradene lopte, a najbolje su ga pratili Luka Bogdanović sa 18 i Edo Murić sa 16 poena (11 u prvom poluvremenu). Dabl-dabl ostvario je Đorđe Gagić koji je dao 10 poena uz 11 skokova, ali je izgubio čak 6 lopti.

Banvit je do desete uzastopne pobede kod kuće nosio Vladimir Dragičević sa 20 poena uz 4 skoka, poen manje ubacio je sjajni plej Erl Kolovej (6/11 dva) uz 7 uhvaćenih lopti i 5 asistencija, Sami Mehija je postigao 17 poena uz 6 asistencija, dok je 14 dodao Čak Dejvis.

Turci su izjednačeni sa Lijetuvos Ritasom na prvom mestu sa po šest pobeda, Partizan je na začelju sa Hapoelom sa po jednom. U sledećem kolu Izraelci stužu u Pionir.

Prvi period obeležio je okršaj Vladimira Dragičevića s jedne, a Milenka Tepića i Ede Muriča s druge strane. Crnogorac je blistao u dresu Banvita sa 12 od prvih 17 poena svog tima, dok je crno-beli tandem postigao 17 od 23 poena Partizana, koji je dobio prvi period sa pola koša razlike (25:24).

U nastavku su zaustavljeni Dragičević i Murič, Rouland je sjajnim prodorima izluđivao odbranu Partizana, koga je u igri držao raspoloženie Tepić, ali su Turci u finišu poluvremena ikoristili greške Andrića i stekli +7 (49:42).

Treći kvartal obeležile su oscilacije oba tima, Banvit je stizao do 6-7 poena prednosti, Partizan se vraćao u egal, Turci su stigli i do +10 69:69, ali crno-beli trojkama Andrića se vraćaju u igru pred poslednjih deset minuta.

Trojkama Murića i Tepića Partizan se vraća potpuno u igru, te posle promašaja Simonsa za tri poena dobijaju napad za pobedu. Međutim, Tepić ne uspeva ni ovaj put da bude heroj meča.

U produžetku su crno-beli odigrali odlično u odbrani, ali su lako gubili lopte i postigli samo jedan koš, pa su doživeli novi poraz.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: