Pazite na brojila, kazne ogromne

Lokalne vesti - Četvrtak 21.08.2014 - 09:08

Vranje - Rigorozna kontrola krađe struje nastavlja se proverom ispravnosti brojila, najavljuju u Privrednom društvu za distribuciju električne energije "Jugoistok" Niš.

Neisparvno brojilo sskupo košta foto jugmedia Neisparvno brojilo sskupo košta foto jugmedia

Ekipe "Jugoistoka" kontrolišu ispravnost svakog brojila, pa ukoliko se ustanovi bilo kakva neispravnost mernog mesta kod korisnika, obračunaće se neovlašćena potrošnja električne energije u iznosu koji može biti i više stotina hiljada dinara, upozoravaju nadležni.

Pored toga sledi i podnošenje krivične prijave, jer se radi o krivičnom delu.

Privredno društvo za distribuciju električne energije "Jugoistok" Niš poziva sve svoje kupce da ukoliko primete bilo kakav nedostatak ili oštećenje na svom brojilu to odmah prijave nadležnoj elektrodistribuciji, jer je to po Zakonu o energetici njihova dužnost.

- Molimo građane da posebnu pažnju posvete plombama na svojim mernim uređajima, brojilima ili mernim grupama s obzirom da se veliki broj građana javio poslednjih dana upravo iz ovog razloga.

Naime, napisani su im obrasci neovlašćene potrošnje jer nisu postojale plombe na adekvatnim mestima na brojilu i to može dovesti do neželjenih posledica.

Nakon saznanja naših ekipa o bilo kakvom neprijavljenom nedostatku na brojilu, neće biti naknadnog uvažavanja reklamacija –  navedeno je u saopštenju “Jugoistoka” Niš.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: