PI: Raketa 15 godina zarivena iznad sela

Regionalne vesti - Subota 25.10.2014 - 17:30

Meštani pirotskog sela Izvor traže od nadležnih da uklone neeksplodiranu raketu, koja se prilikom NATO bombardovanja 1999. godine zarila u brdo iznad sela.

Tomahavk dužine 12 m zariven u brdo (Ilustracija: quickiwiki.com) Tomahavk dužine 12 m zariven u brdo (Ilustracija: quickiwiki.com)
Jedan od vlasnika kuća koje su najugroženije Mile Radovanović rekao je da se predpostavlja da je raketa “tomahavk” dužine 12 metara. On je kazao da je posle bombardovanja to mesto obezbeđivala policija, ali da je ubrzo otišla, a raketa ostala.
 
- Odmah ispod mesta gde se zarila raketa nalazi se i izvor lekovite vode koji nikad ne presušuje i sa koga se za vreme najvećih suša celo selo snabdeva vodom – kazao je Radanović.
 
Jedan od meštana Izvora Branislav Mančić kaže da godinama napasa koze u blizini rakete.
 
- Veliki je rizik, blizu je sela, puno ljudi tu cirkuliše. Čak i deca tu dolaze u potrazi za pečurkama i ne smem ni da pomislim šta bi se desilo kada bi kojim slučajem eksplodirala raketa. Sećam se kada se zarila da sam pustao konopac u rupu i da je bila duboka čak 15 metara - kaže Mančić.
 
U selu Izvor živi preko 700 stanovnika u oko 300 domaćinstva.
 
Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: