Pili su 500 ml vode pre obroka 12 nedelja: Evo šta se dogodilo

Zivot i stil - Ponedeljak 31.08.2015 - 14:22

Da li voda može biti dobar saveznik u mršavljenju? Prema istraživanju sprovedenom u Ujedinjenom Kraljevstvu, ako pijete 500 ml vode prje jela, smršaćete.

Pijte vodu da biste smršali. Foto: Thinkstock Pijte vodu da biste smršali. Foto: Thinkstock

Istraživanje je obuhvatilo 84 odrasle gojazne osobe koje su pratili 12 nedelja. Svaka osoba dobila je savete kako da drži dijetu, kako da se hrani i poveća fizičku aktivnost.

Nakon toga su podeljeni u dve grupe – 41 osobi je naređeno da pre glavnih obroka pije pola litre vode, a 43 osobe su pre obroka morale da se prave da su site.

Oni koji su pili vodu pre obroka izgubili su oko 1,3 kilograma više od onih koji su zamišljali da su siti. Takođe, svi koji su pili vodu ukupno su izgubili više kilograma od onih koji nisu.

Za 12 nedelja izgubili su oko 4,3 kilograma, piše Daily Mail.

– Ako pijete samo pola litrs vode pre glavnih obroka, tri puta dnevno, možete smršati. Kada se u obzir uzme da to radite tokom cele godine, izgubićete dosta kilograma – kaže dr Helen Pareti koja je učestvovala u istraživanju

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: