Poslodavci: Može sedam posto veći minimalac

Nacionalne vesti - Utorak 16.09.2014 - 13:59

Unija poslodavaca Srbije prihvatiće povećanje cene rada najviše od sedam odsto, ukoliko predstavnici Vlade odluče da bi ona ipak trebalo da se poveća.

Minimalac nije menjan više od dve godine (Ilustracija) Minimalac nije menjan više od dve godine (Ilustracija)

Predsednik Unije Nebojša Atanacković rekao je da je povećanje minimalne cene rada od šest do sedam odsto realno, a da su zahtevi sindikata da se ona poveća 20 odsto, tačnije na 137, 9 dinara nerealni jer nisu stvoreni uslovi za to.  

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da privreda ne može da podnese povećanje minimalne cene rada od 20 odsto.

- Neko povećanje dolazi u obzir, ali ako uzmemo u obzir da je BDP pao ove godine, te kretanje ostalih plata koje su stagnantne, situaciju na tržištu rada i naše perspektive i fiskalnu konsolidaciju, mislim da bi bilo realno očekivati povećanje od oko šest, sedam odsto, ne više - rekao je Vujović.

Predstavnici Socijalno-ekonomskog saveta nisu u nedelju postigli dogovor o visini minimalne zarade i tome da li je treba povećavati, pa će konačnu odluku, kako je najavljeno, doneti Vlada Srbije.

Minimalac u Srbiji iznosi 115 dinara po radnom satu i nije se menjao više od dve godine.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: