Postanite svesni sopstvenih vrlina

Zivot i stil - Petak 29.08.2014 - 14:13

Američka novinarka i TV voditeljka Mika Brzezinski napisala je knjigu “Knowing You Value” za, kako kaže, sve one žene koje se, poput nje, konstantno podcenjuju, bilo da je u pitanju njihova karijera ili ljubav.

Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

- Kad osvestite svoje kvalitete i kada počnete da se ponašate u skladu s njima, i drugi će početi da vas uvažavaju - savetuje Mika koja dodaje da će vam tada uspeh na svim poljima biti zagarantovan.

Ostavite dobar utisak jer to što nemate iskustvo ne znači da nemate potencijal. Dajte svojim nadređenima do znanja da ste spremni i željni da učite i da vam nije teško da radite.

Čak iako dobijete manje zahtevan zadatak uradite ga najbolje što umete jer ste i tad na testu.

Ne bi trebalo da dopustite šefu da se uživi u ulogu “lošeg momka”. Znate one žene što se stalno trude da budu divne prema svom partner u nadi da će ih on u skorije vreme zaprositi, a on to beskrajno koristi i ćuti.

Tako ni svom šefu ne treba da budete stalno na raspolaganju jer vam se može desiti da upravo tu vašu dostupnost i spremnos zloupotrebi. Zato postavite granice na vreme, i dajte im do znanja da cenite sebe.

Držite se svojih stavova, ne upuštajte se previše u raspave i poštujte kolege, ali prvenstveno ne dozvolite drugima da vas, time što možda nemate iskustvo, smatraju za gluplje ili nesposobne radnike.
 

COSMOPOLITAN . HR, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: