Premijera neobjavljenog materijala Kurta Kobejna

Zabava - Četvrtak 19.11.2015 - 20:34

Universal Music je predstavio izdanje Kurta Cobaina, legendarnog frontmena benda Nirvana, ujedno i soundtrack dokumentarnog filma “Kurt Cobain: Montage of Heck“, režisera Bretta Morgena.

Izdanje sadrži i prve verzije kasnije čuvenih pesama; Foto: AP Izdanje sadrži i prve verzije kasnije čuvenih pesama; Foto: AP

Novo izdanje nosi naziv "Montage of Heck: The Home Recordings", a na njemu se nalazi neobjavljeni materijal frontmena legendarnog sastava Nirvana.

Soundtrack predstavlja vrednu zbirku snimaka sa Kurtovih ličnih kaseta, pružajući nam uvid u njegov kreativni napredak od samog početka.

Novo izdanje sadrži kratke demo snimke, muzičke eksperimente, i konačno, delove pesama i stihova koji su se kasnije pojavili na Nirvaninim izdanjima.

Standardna verzija "Montage of Heck: The Home Recordings" izdanja nam donosi 13 pesama, dok se deluxe izdanje sastoji od 31 pesme.

Za verne obožavatelje tu je "Kurt Cobain: Montage of Heck Super Deluxe Edition" izdanje, koje sadrži dokumentarni film, soundtrack, ali i booklet od 160 stranica, proširene intervjue, fotografije, i još mnogo toga.

Dokumentarni film prati Kurta od ranih godina u rodnom Aberdeenu pa sve do vrhunca karijere.

Brett Morgen je pisao, režirao i producirao film, počevši još 2007. godine na predlog Cobainove porodice.

Kćerka Kurta Cobaina i Courtney Love, Frances Bean Cobain je pomogla sa produkcijom filma u kom se mogu videti i snimci Nirvaninih nastupa uživo, kao i neobjavljeni porodični snimci, fotografije, članci i zbirke pesama.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu.

MTV Srbija, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: