Preminuo legendarni Čak Beri

Zabava - Nedelja 19.03.2017 - 09:27

DžEFERSON - Jedan je od utemeljivača i najuticajnijih muzičara u istoriji rokenrola Čak Beri preminuo je u 90. godini, saopštila je policija američke savezne države Misuri, prenosi Bi-Bi-Si.

Karijera Čak Berija duža je od šest decenija FOTO: Hall of Fame Karijera Čak Berija duža je od šest decenija FOTO: Hall of Fame

Kako se navodi, policija je dobila poziv u 12:40 časova po lokalnom vremenu i u kući je zatekla čoveka koji nije davao znake života, a svi pokušaji reanimacije bili su bezuspešni.

Uzrok smrti legendarnog muzičara nije saopšten.

Čarls Edvard Anderson Beri rođen je 18. oktobra 1926. godine u Sent Luisu i relativno kasno je počeo da se bavi muzikom.

U 26. godini prvi put je nastupao za honorar, da bi samo tri godine kasnije, 1955. godine, snimio „Maybellene” i gotovo preko noći postao zvezda.

U karijeri koja je trajala više od šest decenija snimio je brojne velike hitove, a zauvek će se pamtiti „Roll Over Beethoven”, „Rock and Roll Music”, „Maybellene” i „Johnny B. Goode”, koja je je jedna od najobrađivanijih pesama u istoriji muzike.

Nagradu Gremi za životno delo dobio je 1984. godine, a 1968. među prvim muzičarima ušao je u Rokenrol kuću slavnih.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: