Princ Džordž u prvoj poseti Novom Zelandu

Zabava - Ponedeljak 07.04.2014 - 13:12

Osmomesečni princ Džordž zajedno sa roditeljima vojvodom i vojvotkinjom od Kembridža doputovao je danas na Novi Zeland, u prvu zvaničnu posetu inostranstvu.

BETA/AP BETA/AP

Malog princa koji je bio u naručju svoje majke Kejt, kao i njegovog oca princa Vilijema, na aerodromu u Velingtonu dočekao je novozelandski premijer Džon Kej i mnogobrojni novinari, nestrpljivi da vide bebu čije je ovo tek drugo pojavljivanje pred medijima.

Kejt, koja je izlazeći iz aviona Er fors 757 jedva uspevala da zadrži haljinu i šešir na glave, i mali Džordž obučen lagano u pantalonice i beli džemper, očigledno nisu očekivali neprijatno kišno vreme sa hladnim i jakim vetrom.

Kako navodi AFP, Kejt je bila u kreaciji dizajnerke Ketrin Voker u crvenom kompletu sa kaputićem od istog materijala, ukrašenim srebrnim brošem koji je kraljica Elizabeta Druga dobila na poklon prilikom posete Novom Zelandu 1953. godine.

Kejt i Vilijam su zatim posetili sedište vlade gde su dočekani tradicionalnim maorskim pozdravom uz dodirivanje noseva, ratničke pokliče i ples.

Dok je Kejt prvi put u poseti Novom Zelandu i Australiji, Vilijam je više puta obušao ove zemlje, a prvi put još u proleće davne 1983. godine zajedno sa roditeljima, prestolonaslednikom princom Čarlsom i princezom Dajanom.

Tokom tronedeljne turneje po Novom Zelandu i Australiji princ Džordž, koji je treći u redu nasleđa britanske krune, neće prisustvovati svim dešavanjima.

Planirano je da vojvoda i vojvotkinja od Kembridža na Novom Zelandu učestvuju u trci jahti i posete maorsko selo, ragbi stadion i vinograd, dok će u Australiji posetiti Sidnej, Adelejd i Kanberu, kao i državu Kvinslend.

Poseta prinčevskog para je glavna tema na Novom Zelandu, gde se mediji bave detaljima kao što su kakvo je automobilskog sedišta malog Džorža, ali su to iskoritili i kao povod za razmatranje da li ta zemlja treba da ostane kraljevina ili da postane republika.

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: