Priprema se film o Vladi Divljanu

Zabava - Sreda 25.11.2015 - 10:59

Producentska kuća "Starhill" iz Beograda priprema snimanje dugometražnog dokumentarnog filma "Nebo nad Beogradom" o životu i radu Vlade Divljana.

Divljan, simbol Beograda i jednog vremena; Foto: A. Stanković Divljan, simbol Beograda i jednog vremena; Foto: A. Stanković

Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe "Idoli", solo izvođač, osnivač i vođa "Old Stars Band", kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne muzike, muzike za pozorište i muzike za decu.

Scenarista i reditelj budućeg projekta je Mladen Matičević, koji iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani "Kako postati heroj", "Run For Life" i "Moj zanat" o Arsenu Dediću.

"'Nebo nad Beogradom biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti", najavio je Matičević.

On je naglasio da je Vlada Divljan bio simbol Beograda, "jedan od onih momaka kojima smo se svi divili i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada".

Snimanje filma počinje u aprilu sledeće godine, a premijera se planira za jesen 2016.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: