Profesori DIF-a osuđeni za korupciju

Regionalne vesti - Utorak 16.09.2014 - 13:31

Trojica profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu nepravosnažno su osuđeni na po šest meseci zatvora zbog korupcije iz 2011. godine.

(Ilustracija: info-ks.net) (Ilustracija: info-ks.net)

Saša Marković, Aleksandar Joksimović i Slobodan Stojiljković osuđeni su za falsifikovanje dokumentacije i omogućavanja studentu da odbrani diplomski rad iako nije bio prisutan.

Kako se navodi u presudi Osnovnog suda u Nišu trojica profesora su prvo neovlašćeno izmenili odluku Naučno-nastavnog veća i za predsednika Komisije za polaganje diplomskog ispita umesto profesora Dragana Nejića postavili Slobodana Stojiljkovića.

Kako se navodi u presudi oni su 30. decembra 2011. godine falsifikovali izveštaj o odbrani diplomskog ispita i tako omogućili studentu Negovanu Stankoviću da dobije diplomu Fakulteta iako se on nije ni pojavio pred komisijom jer je u Americi od 2010. godine.

Kada je počinio krivično delo Saša Marković je bio prodekan Fakulteta.

Za sada nema informacija da su okrivljeni ili Tužilaštvo podneli žalbu na presudu.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: