Pronađeno tajno skrovište nacista

Zivot i stil - Četvrtak 22.06.2017 - 09:41

U Argentini naravno

Otkrivena masovna riznica nacističkih relikvija FOTO: Wikimedia Otkrivena masovna riznica nacističkih relikvija FOTO: Wikimedia

Policija je u kući u predgrađu Buenos Airesa pronašla tajnu prostoriju u kojoj je bila skrivena masovna riznica nacističkih relikvija.

Među 75 pronađenih predmeta u ovom “privatnom muzeju posvećenom nacizmu” policija je pronašla pištolje, bodeže, ratne medalje i trofeje i ogromnu bistu Adolfa Hitlera.

Istraga krijumčarenja umetnina dovela je službenike do “najveće tajne riznice nacista u istoriji Argentine”, izjavila je ministarka za bezbednost Patricia Bullrich. Dodala je da je ovaj pronalazak “pravi horor”.

“Pronašli smo predmete u staklenim sanducima u sobi iza police sa knjigama kojoj niko nije imao pristup”, rekao je inspektor Marcelo El Haibe.

Između ostalog su pronađene usne harmonike i dečije igračke, kompasi.

Otkrivena je i medicinska naprava kojom je stravičan režim merio obim ljudske lobanje u medicinskim zahvatima na žrtvama Holokausta.

Posle Drugog svetskog rata mnogi nacisti su pobegli u Argentinu, gde im je predsednik Juan Peron dao priliku da započnu novi život. Danas tamo živi više od 3,5 miliona njihovih potomaka.

Domino magazin, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: