“Prvom maju” isključena struja

Regionalne vesti - Četvrtak 27.11.2014 - 09:40

Fabrici “AHA Mura Prvi maj” iz Pirota isključena je struja zbog neplaćenih računa i duga koji iznosi oko 14 miliona dinara.

(Foto: Politika) (Foto: Politika)

Prema rečima finansijskog direktora fabrike Slaviše Svilarova sada je onemogućena izrada Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) koji podrazumeva reprogram dugovanja prema najvećim poveriocima, koji iznosi oko 9.000.000 evra.

- Na sastanku u Ministarstvu privrede kada nam je ponudjen UPPR kao jedina opcija za opstanak fabrike, apelovali smo da nam se omogući uredno snabdevanje strujom i internetom kako bi konsultantskoj kući koju je izabralo Ministarstvo mogli da šaljemo potrebnu dokumentaciju za izradu UPPR-a. Sada smo u tome onemogućeni – rekao je Svilarov.

On je kazao das u radnici na prinudnom odmoru, da im nisu im isplaćene četiri zarade i nisu im overene zdravstvene knjižice.

- Reprogramom dugova bi se stvorio prostor da fabrika ponovo počne da radi, što je je poslednja nada za spas fabrike koja zapošljava 1.300 radnika- rekao je Svilarov.

Ova fabrika ne radio d septembra, od kada je u štrajku.
 

JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: