Putin: Niko ne može da izoluje Rusiju

Svetske vesti - Subota 20.12.2014 - 20:37

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nijedna zemlja neće uspeti da "zastraši i izoluje" Rusiju.

(Foto: musavat.com) (Foto: musavat.com)

On je izrazio spremnost zemlje da "se nosi s teškoćama" kako bi se osigurao suverenitet Rusije, koju pogađaju zapadne sankcije zbog ukrajinske krize.

- Očigledno je da niko neće uspeti da nas zastraši ili izoluje. Niko to do sada nije uspeo, niti će ikada uspeti - rekao je Putin.

Podsećajući da su slični pokušaji protiv Rusije sprovedeni nekoliko puta u istoriji države, Putin je rekao da je zemlja spremna da se "nosi s teškoćama i da na adekvatan način odgovori na sve pretnje protiv suvereniteta, stabilnosti i jedinstva".

Rusija je okarakterisala nove američke sankcije kao "beskorisne" i dodala da će čekati koliko bude potrebno da SAD priznaju njeno istorijsko pravo na poluostrvo Krim, koje se ranije ove godine otcepilo od Ukrajine i pripojilo Rusiji.

Aneksija Krima i sukob na istoku Ukrajine izazvali su najveće pogoršanje odnosa između Moskve i Zapada od kraja Hladnog rata.
 

B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: