Rama: Srbija da prizna Kosovo

Svetske vesti - Četvrtak 23.10.2014 - 00:51

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da “što pre Srbija formalno prizna da Kosovo nikad više neće biti njen deo, to je bolje i po Srbiju i po region” i dodao da čvrsto oseća i veruje da je Srbija to i uradili samo što to nije rekla.

(Foto: botasot.info) (Foto: botasot.info)
Prema njegovim rečima, njegova zemlja i Srbija moraju da pokušaju da okončaju višedecenijsko uzajamno neprijateljstvo fokusirajući se na bitna pitanja kao što je na primer zajednička želja da uđu u Evropsku uniju, a ne na prošlonedeljne razmirice zbog fudbalske utakmice.
 
Albanski premijer je trebalo da u sredu dođe u posetu Beogradu kako bi razgovarao o ublažavanju tenzija koje su i dalje prisutne u region. Ta poseta je, međutim, odložena za 10. novembar nakon incidenta kad je na stadion partizana, tokom utakmice Srbija-Albanija, doleteo dron sa zastavom takozvane "velike Albanije".
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: