Razlozi zbog kojih mnogi parovi nemaju redovan seks

Zabava - Subota 01.11.2014 - 14:02

U početnim fazama veze nije teško naći vreme i način za redovan seks. Nažalost, kako vreme prolazi mnogim parovima je, koji su dugo vremena zajedno, seks poslednja stvar na pameti.

Foto: Tina Franklin/flickr.com Foto: Tina Franklin/flickr.com

Intimnost u vezi je važna, ali mnogi parovi uz pretrpane dnevne rasporede sve ređe pronalaze vremena za seks i intimnost. Donosimo vam četiri najveća krivca za sabotažu seksualnog života i savete šta možete da učinite da vam potpuno ne "ubiju" želju za seksom.

Iscrpljenost

- Nakon dugog i napornog radnog dana mnogima je teško da odvoje vreme za seks. Iscrpljenost negativno utiče na seksualnu želju. 'Možda ne zvuči privlačno, ali izrada rasporeda za seks može da bude od koristi - savetuje stručnjak za veze Andrea Sirtaš. Izaberite dane u nedelji kada ćete se posvetiti jedno drugome. Nemojte odustati od zavođenja, šaljite jedno drugome seksi poruke i budite kreativniji u spavaćoj sobi kad ste zajedno - savetuje on.

Pretrpan raspored

Zbog suprotnih smena ili neusklađenog "seksualnog sata" ponekad je teško redovno praktikovati seks. Umesto da izbegavate seks pokušajte da se dogovorite i predložite alternativu. Možda vam više odgovara jutarnji seks od večernjeg pa to i predložite partneru.

Ne osećate se poželjno

Odnos prema sopstvenom telu i to kako se osećate u sopstvenoj koži može znatno da utiče na seksualni život. Naučite da volite svoje telo i nemojte da dozvolite da vaša intimnost pati zbog toga što ne vidite telo supermodela kad se pogledate u ogledalo.

Dosada u spavaćoj sobi

- Najbolji način da održite strast u braku i vezi je da znate šta volite i šta vas uzbuđuje i izvan vašeg braka ili veze. Kada ste uzbuđeni zbog života i raznih mogućnosti tu ćete energiju preneti i na vaš odnos - savetuje Andrea Sirtaš.

Puno je toga što može negativno da utiče na seksualnu želju, a najbolje što možete da uradite, bez obzira na uzrok, je komunikacija i pregovaranje.

- Možda imate različite seksualne apetite i preferencije, ali važno je da o tome otvoreno razgovarate kako se ne bi dogodilo da imate nedelje i mesece bez seksa. Ustanovite u čemu je problem i rešite ga odmah - savetuje ona.
 

HOT, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: