Rusi misle da žene treba da budu domaćice

Zabava - Petak 07.03.2014 - 14:50

Čak 72 odsto Rusa ocenjuje da žene, kada je reč o izboru između profesionalne karijere i porodice, treba da se opredele za porodični život.

stockimages/freedigitalphotos.net stockimages/freedigitalphotos.net

- U izboru između karijere i porodice žena bi trebalo da se opredeli za porodični život, a da joj u drugom planu bude posao, ocenilo je 72 odsto ispitanika - rezultati su ankete koju je danas objavio Ruski centar za ispitivanje javnog mnjenja (VTsIOM).

Samo 20 odsto njih savetovalo bi svojim prijateljicama da posvete više vremena profesionalnoj karijeri nago porodici, rezultati su ankete urađene uoči Međunarodnog dana žena.

Ovo mišljenje uglavnom dele stanovnici seoskih područja, njih 76 odsto, i starijih lica, 77 odsto.

Međutim, 30 odsto studenata i 35 odsto biznismena nemaju takav stav.

U anketi je 45 odsto ispitanika ocenilo da rađanje deteta koči profesionalno napredovanje roditelja, dok 48 ima suprotno mišljenje.

Ispitivanje je obavljeno početkom marta, a učestvovalo je 1.600 ljudi u 130 lokaliteta iz 46 regiona u Rusiji, prenosi RIA "Novosti".
 

MONDO, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: