SAD: Nema dokaza protiv Rusije

Svetske vesti - Sreda 23.07.2014 - 00:46

Američki obaveštajni zvaničnici izjavili su da nema dokaza o direktnoj umešanosti ruske vlade u obaranje malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

Zvaničnici, koji su tražili da ne budu imenovani, rekli su da je avion najverovatnije oboren raketom zemlja-vazduh "SA-11" koji su ispalili proruski separatisti u Ukrajini, a da je Rusija "stvorila uslove" za obaranje aviona naoružavanjem pobunjenika.
 
Viši obaveštajni zvaničnik je rekao da je avion najverovatnije oboren greškom. 
 
Zvaničnici su rekli da nemaju saznanja da li su Rusi bili prisutni lansiranju projektila, a nisu hteli da kažu da li su ekipe na lansiranju bile obučavane u Rusiji. 
 
Nešto ranije Stejt department je najavio da će objaviti obaveštajne podatke, koji potkrepljuju tvrdnje Vašingtona da je avion "Malezija erlajnsa" u četvrtak oborila raketa ispaljena sa dela teritorije Ukrajine pod kontrolom proruskih snaga. 
 
Međunarodnim istražiteljima i dalje je potreban potpuno slobodan pristup mestu pada aviona, rekao je Ernest, pozivajući ruskog predsednika Vladimira Putina da iskoristi svoj uticaj kod proruskih snaga na istoku Ukrajine i to omogući.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: