Seks po fazama ciklusa

Zabava - Ponedeljak 10.03.2014 - 14:57

Da li vam se čini da je vaše iskustvo u seksu uvek različitio? Sledi nekoliko zanimljivih činjenica…

cosmopolitan; stockimages/freedigitalphotos.net cosmopolitan; stockimages/freedigitalphotos.net

Od 1 do 5. dana ciklusa

U tim danima povećan je nivo hormona estrogena koji određuje vaše raspoloženje. Početak menstruacije je mnogim ženama veliko olakšanje jer se tada završava faza tromosti i razdražljivosti. Ukoliko je menstruacija bolna, uživajte u dodirima svog partnera i primetićete da će se bolovi smanjiti.

Ako se potpuno prepustite i doživite orgazam, vaše telo će osloboditi endorfin, hormon sreće, a poznato je da endorfin ublažava bolove. Upozorite partnera da vam ne pritiska stomak pošto je tada veoma osetljiv, ali pokušajte u predigri da uživate što duže.

Od 6. do 8. dana ciklusa

Ovo su savršeni dani za eksperimentisanje. Po završetku menstruacije vaše samopouzdanje je na vrhuncu i savršena prilika da pod čaršavima doživite nezaboravno iskustvo. To se smatra idealnim vremenom da nadoknadite sve ono što ste propustili dok ste imali menstruaciju.

Od 9. do 14. dana ciklusa

Poznato je kako se u to vreme telo priprema za ovulaciju. Hormon estrogen dolazi do svog vrhunca, a vi se osećate poprilično zavodljivo. Upravo se to vreme smatra idealnim za vođenje ljubavi. Obucite izazovan donji veš i prionite na posao.

Od 15. do 19. dana ciklusa

Posle ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava, jer upravo u to vreme dolazi do pada estrogena, a samim tim i vašeg raspoloženja. To je vreme kada vam više odgovara maženje, jer se jednostavno ne osećate toliko privlačno.

Od 20. do 28. dana ciklusa

Upravo se to vreme smatra najnezgodnijim. To je vreme kada se gotovo svaka žena oseća nervozno i pre svega depresivno. Želja za odnosom praktično ni ne postoji. Ali dobro je što ova faza ne traje dugo.
 

COSMOPOLITAN . RS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: