ŠOKANTNO: Održan samit Kina - Vranjska Banja!

Seks i grad - Petak 19.12.2014 - 13:03

Vranje - Sve što se drugima čini ludo, u ovoj zemlji potpuno je normalna stvar.

Đorđević u desnom uglu sa torbom u ruci Đorđević u desnom uglu sa torbom u ruci

Eto, gradski sajt objavio da je zamenik predsednika gradske opštine Vranjska Banja Novica Đorđević, inače naprednjak, boravio na ekonomskom i trgovinskom forumu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji je održan u Beogradu.

I nije samo boravio, nego je i učestvovao! I nije samo ni učestvovao, ono, sa strane, da gleda i ništa ne dira, nego „imao nekoliko razgovora sa privrednicima iz Kine o prirodnim potencijalima za razvoj turizma i mogućnostima korišćenja geotermalne energije“.

Pa ne mogu da verujem!

Evo, opet čitam i ne mogu da verujem. Eto, Noke Banjčanin razgovarao sa Kinezima oko  turizma i tople vode!

Da mi je znati na kom su se jeziku sporazumevali, budući da Noke ne vlada engleskim, a Kinezi ne znaju banjski.

Pretpostavljam da je Noke imao susret i sa Vučićem, kako bi ga obavestio ko plaća kafanske račune po Banji, ali i sa Tomom Masterom, da mu objasni kako Kinezii ne bi smeli da piju vodu sa Morave, da se ne  otruju ili prehlade, nego da bi, za dobro kinesko zdravlje, najbolja bila vrela bansjka voda, nerazlađena.

Možda su razgovarali i kako da flaširaju Banjšticu, pa da je teraju do Kine, gde stariji Kinezi pate baš za takvom vrstom zdravstvenog shvatanja stvari.

Na fotki koja mu je ostala za uspomenu, vidi se da Đorđević nosi i torbiče, mada ostaje nejasno da li je u njemu lap-top ili prženička i vešaljka, da mu se nađe ako Kinezi zagladne, pa da može odmah da interveniše, kao svaki dobar domaćin.

Inače, priča se da je Đorđević koga zovu Samonik (možda od samonikli?) od kada je postao naprednjak zaposlio je sina u „Železničaru“ kao recepcionara, a on je brzo napredovao do menažera.

A priča se, a ja iskreno ne mogu da se setim, da je bio i u DSS-u, i u Novoj Srbiji, i svuda pomalo, dok u sebi nije okrio unapređenu, naprednjačku verziju.

I možda mu je to bila i preporuka - kad je znao sebe da opravi ovako, što pa da ne opravi Banju? A kad zna da opravi Banju, što i Kinezi od njega neke vajde da ne vide?

Kažem, ono što je normalnima ludo, ludima je normalno.

Lepo reče Cane Partibrejker - istraživanja pokazuju da je svako treći u Srbiji lud. Ako oko sebe vidite dva normalna, onda jebiga.

Ali, mi nismo u takvoj opasnosti, još ne. Gde god da se osvrnem, vidim nekog ko me teši - nisam ja taj treći.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: