Spaljuju novac i luduju do zore: Kina stala na put deci bogataša

Zabava - Subota 11.07.2015 - 10:48

Njihovi psi nose zlatne Epl satove. Vozila razbijaju kao da su igračke. Fotografišu svoje bankovne račune i postavljaju fotografije na društvene mreže. Kriju se iza roditelja kada zapadnu u nevolje. Reč je o bogatoj deci druge generacije koju je kineska vlada odlučila da "dovede u red".

Ponašanje se otrglo kontroli, smatra predsednik. Foto: Thinkstock Ponašanje se otrglo kontroli, smatra predsednik. Foto: Thinkstock

Kineski predsednik Si Đinping naredio je da sedamdesetoro dece milijardera bude poslato na časove društvene odgovornosti, a kašnjenje na svaki čas platiće 143 evra. Đinping smatra da se ponašanje ove dece otrglo kontroli, i da ovi mladi ljudi šalju u svet pogrešnu sliku kineskog društva.

Brojne fotografije na društvenim mrežama prikazuju razuzdane zabave zbog kojih je intervenisala i policija, a pojavile su se i sumnje da mlade manekenke na takvim zabavama prodaju svoje telo za novac .

Jedna od najpoznatijih je Guo Mejmej, koju nazivaju kraljicom bogate dece. Iako je u početku sve negirala, priznala je da se u prošlosti bavila nezakonitim radnjama. Mejmej je takođe lagala da je članica Crvenog krsta, nanevši veliku materijalnu štetu pomenutoj humanitarnoj organizaciji u Kini.
Iz meseca u mesec povećava se i broj saobraćajnih nesreća u kojima stradaju deca bogataša. U nekoliko slučajeva mladi Kinezi bili su potpuno goli u skupocenim automobilima.

"Neka bogata deca znaju samo da imaju bogatstvo, ali nemaju pojma odakle novac dolazi. Znaju samo da ga pokažu, ali ne i zarade", izjavio je predsednik Kine.

Bogata deca druge generacije poslata su na rehabilitaciju u provinciju Fuđian. Svima je zajednička osobina da su prepušteni sami sebi jer njihovi roditelji previše rade kako bi povećali svoje bogatstvo.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: