Srbi na USO: Tri pobede i poraz

Nacionalni sport - Sreda 27.08.2014 - 06:14

Drugog dana takmičenja na poslednjem Gren slemu sezone US Openu na terenu se našlo četvoro srpskih predstavnika – troje u singlu i dubl.

BETA/AP BETA/AP

Ana Ivanović i Aleksandra Krunić bile su uspešne u svojim mečevima, kao i Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom, dok je Filip Krajinović jedini poražen.

Ana se prva našla na terenu i lako došla do pobede nad Amerikankom Alison Riske 6:3, 6:0, posle nešto vise od sat vremena igre, dok je Krunićeva takođe bila sigurna, pošto je savladala Katažinu Piter u dva seta – 6:4, 6:1.

S druge strane, Filip Krajinović je dobro otvorio meč protiv domaćeg tenisera Tomasa Smičeka, osvojivši prvi set, ali se u nastavku meča opustio i stao3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 7:6).

Dvadesetjednogodišnja Krunićeva stigla je do svoje prve pobede na Gren Slem turnirima, dok je Ana kao presudan faktor pobede istakla je pritisak na servis rivalke.

- Bio je ovo težak meč prvog kola. Imali smo jedan takav i u Oklendu. Znala sam šta me očekuje. Bila je odlična prošle sedmice, trudila sam se da počnem oštro i izvršim pritisak. Trebalo je vremena da se prilagodim. Veoma sam zadovoljna, posebno kako sam završila drugi set - rekla je Ivanovićeva.

Poslednji je na teren izašao Nenad Zimonjić u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, ali nisu imali previše posla protiv britanske kombinacije Kolin Fleming/Ros Hačins u dva seta – 6:4, 6:3
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: