Srpkinja na Oktoberfestu

Zabava - Utorak 22.09.2015 - 10:30

Najveći svetski festival piva Oktoberfest i drugog dana protekao je u ispijanju basnoslovne količine omiljenog pića i ludom provodu.

Oktoberfest žurka Oktoberfest žurka

Najveći svetski festival piva Oktoberfest i drugog dana protekao je u ispijanju basnoslovne količine omiljenog pića i ludom provodu.

Među Bavarcima i posetiocima iz celog sveta bila je i Brana Marić, koja je za „Blic“ ispričala kako se provela u Minhenu.

 - Festival piva u Minhenu nije ništa drugo osim dobro opremljenog vašara, al baš baš dobro opremljenog.

 A onda popih pivo. Preporučujem da se prvo obiđe ceo zabavni park, da se obavezno pojede "würst" kobasica (dve ili više), e onda se lepo sedne u jedan od takozvanih "šatora" i krenete sa pivom.

 Imala sam sreću da sam bila u društvu sa nekim ko je vec bio na Oktoberfestu tako da nije bilo puno izgubljenog vremena u obilasku - priča Brana.

Ona je objasnila i proceduru poručivanja piva ukoliko na svoju cenjenu kriglu ne želite da čekate čitavu večnost.

 - Naime, ukoliko želite da pijete pivo morate ući u šator ili baštu šatora i sesti, drugačije ga nećete dobiti.

To možda ne deluje kao neki problem ali obzirom na to da to želi još hiljade drugih posetilaca ipak savetujem da uđete na vreme bar pre 15 sati jer kasnije sve teže ustaju i odlaze.

Čim zauzmete svoje mesto, pivo stiže, nema čekanja konobara duže od dva minuta iako nose po 4-6 krigli od litre.

Moja prva pomisao je kako ću popiti litru piva i kako će sigurno ono što ostane posle pola krigle biti svakako fuj jer će dugo boraviti na stolu, al prevarih se u oba slučaja.

Festival ovde znači da ćete piti stvarno kvalitetno i dobro pivo, a atmosfera će vas poneti da pomerite svoju granicu u ispijanju piva. U svakom slučaju sledeće godine dolazim opet i to sve u full opremi: drindl i traht - kaže Brana kroz smeh.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: