Šta je slađe šoping ili seks?

Zabava - Četvrtak 16.04.2015 - 12:30

Euforija prilikom kupovine stvari koje vam se dopadaju podjednako daje vam iste osećaje kao kad imate seks, dokazali su naučnici Univerziteta u Mičigenu.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tim naučnika otkrio je da se isti deo mozga aktivira prilikom pronalaženja neke dobre ponude u radnjama, kao i prilikom seksa.

Koristeći tehnologiju praćenja facijalnih ekspresija, 30-godišnja žena oišla je u kupovinu u omiljene butike. Za to vreme, nosila je specijalne uređaje koji su pratili reakcije njenog mozga i merili nivo zadovoljstva koje je osećala.

Vrhunac tog izleta dostigla je nakon što je pronašla pantalone koje je dugo želela da kupi.

- Odlučili smo da pitamo mozak, a ne osobu. Imali smo nekoliko ispitanika koje smo poslali u prodavnice i pratili aktivnost njihovih mozgova. Otkrili smo da neke suptilne emocije upravljaju našim ponašanjem tokom kupovine - rekao je vođa studije Skot Rik za američki ABC Nightline.

Ipak, ukoliko izdvojite previše novca na neke stvari, moguće je da ćete iskusiti sasvim suprotne efekte, kažu istraživači.

thehealthsite.com

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: