Šta pokloniti (ne)voljenom lideru za rođendan?

Zabava - Sreda 13.08.2014 - 15:09

Francuski predsednik Fransoa Oland je danas oduvao 60 svećica, a galski mediji zabavili su se pogadjajući šta bi sve Francuzi mogli da poklone svom (ne)voljenom lideru.

Foto: Image courtesy of Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net Foto: Image courtesy of Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net

Iako je u julu, prvi put nakon dužeg vremena, zabeležio blagi porast popularnosti, koja je i dalje veoma niska (28 odsto), protekla godina je za šefa francuske države bila prilično teška, te su Francuzi pozvani da za njegov 60. rođendan izaberu nešto što će ga oraspoložiti.

Jedan od predloga je da mu se pokloni vozna karta za seniore koju francuske železnice prodaju po povlašćenoj ceni svim Francuzima starijim od 60 godina, a koja će mu svakako dobro doći s obrzirom na njegova česta putovanja.

Budući da mu je Ustavni sud prošle nedelje zadao šamar, proglasivši neustavnom jednu od njegovih mera, predloženo je da se Olandu pokloni "ustav za početnike" kako mu se takve greške više ne bi dogodile.

Jedni su ponudili da francuskom predsedniku poklone ram za naočare "made in France", kako više ne bi nervirao domaće oftalmologe svojim okvirom danske proizvodnje, dok su drugi predložili kartonsku kravatu, pošto mu ove koje sada nosi uvek nekako krivo stoje (čak je jedan internet sajt posvećen ovom fenomenu). Naime, kartonska kravata bi mu uvek stajala pravo.

Dobro bi mu došla i nova kaciga za skutere (aluzija na ljubavnu aferu sa glumicom Žili Gaje kod koje je odlazio na skuteru), kao i Knjiga viceva (zbog blama sa neukusnom šalom prilikom susreta sa britanskom kraljicom).

Francuski predsednik bi mogao da na poklon dobije i kućnog ljubimca, mačku ili psa, koji će se lakše prilagoditi Jelisejskoj palati nego čuvena kamila koju je dobio u februaru 2013. tokom posete Maliju, a koju je na kraju dao jednoj lokalnog porodici koja ju je pojela.

TANJUG, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: