ŠTRAJK: U sredu ne rade škole u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 21.10.2014 - 19:59

I u Vranju će u sredu u osnovnim i srednjim školama nastava biti totalno obustavljena, najavljuju sindikalisti.

Školle u štrajku, deca kod kuće Školle u štrajku, deca kod kuće

- Časova neće biti u svim školama na teritoriji grada, ali i u Bujanovcu  i Vranjskoj Banji – kaže Tomislav Pešić predsednik  Unije sindikata prosvetnih radnika Vranja.

Prema njegovim rečima članovi tog sindikata u sredu neće učestvovati  u protesnom skupu koji je zakazan  na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, već će biti u svojim školama kako bi organizovali štrajk.

- Dogovorili smo se da se deca na vreme obaveste da u sredu neće biti nastave,  kako ih ne bi maltretirali dolascima u školu.

Predstavnici svih sindikata u sredu će razgovarati o trenutnom stanju u prosveti sa svojim članovima – kaže Pešić.   

Ljiljana Jovanović iz sindikata Nezavisnost u Vranju kaže da je odluka o totalnoj obustavi nastave doneta na nivou centrala, jer su se svi sindikati dogovorili o štrajku.

Sindikalci najavljuju da  će svakog 6. i 21. u mesecu kada se prosvetarima isplaćuju zarade organizovati proteste, a u kakvom će oni biti obliku odlučiće centrale sindikata.

Prosvetari u Srbiji imaju dva zahteva, prvi je da Vlada odustane od najavljenog smanjenja plata za deset odsto, a drugi da se u celoj javnoj upravi uvedu platni razredi po osnovu školske spreme kako se ne bi više dešavalo da profesori imaju manju platu od šofera ili sekretarice u opštini, što je danas slučaj.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: