Štrajkuju i vranjski prosvetari

Lokalne vesti - Četvrtak 02.10.2014 - 10:44

U osnovnim i srednjim školama u Vranju u četvrtak nema prvog časa, u obe smene, zbog štrajka sindikata prosvetnih radnika.

Samo prvi čas nije održan - vranjska Gimnazija Samo prvi čas nije održan - vranjska Gimnazija

Štrajk se organizuje zbog najavljenog smanjenja plata.

Tomislav Pešić  predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika  za Grad Vranje kaže da je odstupanja po pitanju štrajka od jutros bilo u O.Š. “Branko Radičević”.

Prvi čas nisu održali samo članovi Unije, jer je “kasno stiglo saopštenje o štrajku”.

- Mi smo sastavni deo ovog društva i države, delimo sudbinu države ali tražimo  da se teška situacija u kojoj se nalazimo ne slomi samo na prosvetnim radnicima i penzionerima  - kaže Pešić.

Sindikati su naglasili da će sredinom oktobra potpuno obustaviti nastavu ukoliko im se zahtevi ne ispune.

U sindikatima prosvete razočarani su i načinom na koji se radi Zakon o platnim razredima.

- Suština je da svi budžetski korisnici  primaju lični dohodak  prema stepenu stručne spreme i da ne budu enormne razllike u platama.  

Zapanjila nas je premijerova izjava, jer mi nismo imali prilike da dođemo do tih statističkih podataka, da je prosečni lični dohodak budžetskih korisnika 56.000 dinara, a u prosveti je 42.000 dinara – kaže Pešić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: