Supružnici treba da imaju odvojene račune?

Zabava - Ponedeljak 22.12.2014 - 12:18

Sve više parova odlučuje da ne meša ljubav i novac i da svako od njih brine o svojim finansijama.

Foto: Giuliano Maiolini / Flickr.com Foto: Giuliano Maiolini / Flickr.com

Žene češće nego muškarci pokušavaju da svoje poslove s novcem drže u tajnosti, ali stručnjaci kažu da je tajna uspešnog odnosa upravo u “transparentnosti”.

Novi rezultati ME Bank istraživanja pokazali su da čak jedna od pet žena nije spremna da deli svoj novac i informacije o njemu s partnerom i ima sopstveni bankovni račun u poređenju sa 13 odsto muškaraca.

- Ako ste u vezi, možda bi trebalo da razgovarate s partnerom o finansijama, kako biste znali na čemu ste. Možda imate različit odnos prema novcu i štednji - kaže savetnik za bezbednost i investicije u Australiji Majls Larbi.

- Ključ je u tome da delite novac s nekim kome verujete, što ne znači da morate imati zajednički račun - napominje Larbi.

S druge strane, istraživanja pokazuju da se upravo oni parovi koji ne mogu da nađu kompromis na polju zajedničkih finansija najčešće razvode.

NEWS.COM.AU, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: