Sve za lepotu: Bizarni tretmani poznatih

Zabava - Subota 28.11.2015 - 09:16

Neki od njih mažu lice sopstvenom krvlju, drugi idu na tretmane teglama, stavljaju na lice ptičji izmet... i sve to plaćaju papreno.

Šta sve mora da se istrpi za lepotu; Foto: Twitter/Kim Kardashian Šta sve mora da se istrpi za lepotu; Foto: Twitter/Kim Kardashian

Terapija teglama

Ragbista Soni Bil Vilijams nedavno je "zapalio" Twitter kada je postavio fotografiju sa terapije teglama. Reč je o tretmanu detoksikacije kojim se poboljšava protok krvi.

Međutim, fotka sa ovog tretmana izazvala je lavinu komentara zato što koža nakratko nakon toga ostaje veoma natečena.

On svakako nije jedina javna ličnost koja se podvrgla ovom tretmanu.

Glumice Dženifer Aniston i Gvinet Paltrou obe su na crvenom tepihu "prikazale" modrice i bele pečate, nastale kao posledica tretmana.

Gvinet je o tretmanu teglama govorila 2004. godine, a ubrzo nakon toga su Viktorija Bekam i Endi Marej priznali da i oni praktikuju ovaj bizarni tretman.

Tretman krvlju

Iako može sebi da priušti skupocene mackalice, Kim Kardašijan svoju kožu neguje na drugi način. Pre dve godine, starleta je postavila fotografiju "vampirskog" tretmana, koji podrazumeva stavljanje sopstvene krvi na lice, iz koje se prethodno u specijalnom aparatu izdvajaju trombociti.

Inače, "vampirski" tretman košta 1.250 dolara. Preostala krv, izolovana u aparatu, nakon toga se nanosi na lice, a zatim se koriste igle za akupunkturu, kako bi se povećao nivo kolagena i poboljšala elastičnost kože.

Tretmani pijavicama

Demi Mur (53) se zaklinje da je njena koža onako zategnuta zahvaljujući tretmanu pijavicama, ali naglašava da ide samo kod proverenih stručnjaka. Naime, izlučevine pijavica sprečavaju zgrušavanje krvi, poboljšavaju cirkulaciju i ubrzavaju zarastanje rana.

Životinjski izmet

Stavljanje krvi na lice jeste prilično odvratno, a za ovim tretmanom ne zaostaje ne stavljanje životinjskog izmeta na kožu. Ove tretmane obožava Viktorija Bekam, koja koristi izmet retke vrste ptica sa japanskog ostrva Kjušu.

Ove ptice se inače hrane posebnim semenkama, a kozmetičari nakon toga na poseban način obrađuju njihov izmet, pre nego što ga stave na nečije lice. Stručnjaci tvrde da tretman ptičjim izmetom usporava starenje kože, posvetljuje fleke nastale od sunčanje, uklanja "kese" ispod očiju i hidrira kožu. Tretman izmetom košta 375 dolara.


Kreme sa ekstraktom puževa

Kejti Holms tvrdi da njena koža blista zahvaljujući kremama sa ekstraktom puževa. Ovaj tretman se uglavnom koristi za lečenje akni, mada stručnjaci kažu da je sluz dobra za pigmentaciju i da umanjuje pojavu bora. Cena ove kreme kreće se između 50 i 105 dolara.

Tretman od zlata

Supermodel Bar Rafaeli blistavost svoje kože održava nanošenjem maske za lice koja sadrži listiće dvadesetčetvorokaratnog zlata i ampule kavijara. Ovaj tretman navodno rešava probleme pigmentacije, sprečava zapaljenja kože i poboljšava elastičnost kože. Jedan tretman ovom maskom u salonima u Kaliforniji košta oko 260 dolara.

Tretmani kavijarom

Kavijar spada u jedan od najskupljih "zalogaja" na svetu, ali Anđelina Džoli ga ne jede, već ga koristi za negu kože. Ona je telo negovala kavijarom tokom trudnoća, a stručnjaci kažu da se na taj način koža hrani amino kiselinama, pomaže obnavljanje kože, povećava nivo kolagena i usporava starenje kože.

Kupka sa vinom

Nešto jeftiniji tretman kože u odnosu na ostale, podrazumeva da kadu napunite vodom, sipate kupku i dodate nekoliko čaša crvenog vina. Glumica Teri Hačer, najpoznatija po ulozi u "Očajnim domaćicama", na ovaj način hidrira kožu, i kaže da se na taj način ćelije brže obnavljaju.

Ovčja placenta

Hari Stajls, mladi pevač grup One Direction, kaže da mu koža blista zahvaljujući tretmanu ovčjom placentom, a ovaj bizarni tretman košta 680 dolara. Inače, najpre se uzima ovčja placenta, izoluju se matične ćelije, koje su navodno pune hranljivih materija, a zatim se mešaju sa gelom koji sadrži i listiće zlata.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: