Tasovac ide na Prajd

Nacionalne vesti - Sreda 17.09.2014 - 12:08

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac razgovarao je sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Markom Ilićem i Bobanom Stojanovićem o unapredjenju saradnje institucija i LGBT zajednice i pružio podršku održavanju ove manifestacije najavivši da će lično prisustvovati Paradi.

(Foto: Kurir) (Foto: Kurir)
Predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa Beograd istakli su da je poštovanje manjinskih prava tekovina modernog društva i da je neophodno stvarati uslove za njihovo unapredjivanje, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.
 
- Saglasan sa njihovim zapažanjima, ministar Tasovac je ocenio da je važno ličnim primerom pokazati toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice - navodi se u saopštenju.
 
Nedelja posvećena gej pravima biće održana od 22. do 28. septembra u Beogradu, kada bi ako to dozvoli bezbednosna procena, biti održana i Parada ponosa.
 
Prethodna uspešna parada ponosa održana je 10.10.2010. godine, uz velike nerede i prisustvo 6.000 policajaca i specijalnih jedinica.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: