Tela žrtava stigla u Harkov

Svetske vesti - Utorak 22.07.2014 - 14:15

Voz hladnjača sa telima poginulih prilikom pada malezijskog aviona, najverovatnije oborenog iznad istoka Ukrajine, stigao je u utorak u Harkov.

(Foto: B92) (Foto: B92)
Tela žrtava leta MH17 biće predata holandskoj delegaciji, koja će ih avionom prebaciti u Amsterdam, gde će biti identifikovana. Tela će zatim biti predata njihovim porodicama. 
 
Ukrajinske vlasti formirale su u Harkovu, grad na istoku koji kontrolišu, istražni centar. 
 
Od 298 žrtava nesreće, 193 njih bili su državljani Holandije. 
 
Vlasti su pristale da predaju tela forenzičarima radi istrage, i navele da će učiniti sve da ona budu isporučena Holandiji danas. 
 
Prema navodima proruskih pobunjenika, pod čijim je nadzorom bio voz hladnjača do jutros, pronađena su 282 tela i delovi tela ostalih 16 žrtava. 
 
Boing 777, na letu od Amsterdama za Kualu Lumpur, najverovatnije je oboren u četvrtak, 17. jula, iznad istoka Ukrajine gde su se vodile žestoke borbe između ukrajinskih snaga i separatista. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: