Trećina žena lažira orgazam iz sažaljenja

Zabava - Četvrtak 26.03.2015 - 13:20

Najnovije istraživanje koje je sproveo magazin Cosmopolitan pokazalo je da čak 67 odsto žena lažira orgazam.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock


Razlozi za to su mnogobrojni, ali dva su naročito prevagnula - 28 odsto žena izjavilo je da ovom “triku“ pribegava kako ne bi povredile partnerova osećanja, 27 odsto priznaje da to čini kako bi se odnos što pre završio, a 42 odsto žena izjavilo je da je u pitanju kombinacija navedenih razloga.

Najčešći razlog izostajanja orgazma su “približavanje vrhuncu, ali nemogućnost da se "pređe preko granice’“, nedovoljna ili neodgovarajuća stimulacija od strane partnera, ili izraženo obraćanje pažnje na sopstveni izgled.

Istraživanje je takođe pokazalo da 57 odsto žena prilikom odnosa redovno doživljava orgazam, a 95 odsto pripadnica lepšeg pola smatra da isto važi za njihovog partnera.

Uprkos tome što 78 odsto dama veruje da je njihovom partneru stalo do toga da dožive vrhunac, 72 odsto priznalo je da zadovoljstvo postižu bez pomoći partnera.

DAILY MAIL

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: