Twitter ugasio 940.000 naloga zbog terorizma

Zabava - Sreda 20.09.2017 - 09:08

Kompanija koja upravlja društvenom mrežom Tviter je danas saopštila da je od 2015. ugasila 940.000 naloga na kojima se "opravdavao terorizam", i to više zbog internih procedura nego zbog zahteva vlasti. Tviter je potvrdio gašenje 935.897 naloga od početka avgusta 2015. do kraja juna 2017. zbog "opravdavanja terorizma".

Teroristi često koriste Twitter FOTO: File Photo Teroristi često koriste Twitter FOTO: File Photo

U prvih šest meseci ove godine iz tog razloga je ugašeno 299.649 naloga, a prema Tviteru, 95 odsto od toga je otkriveno zahvaljujući sopstvenim sredstvima te kompanije.

Samo jedan odsto gašenja je bio na zahtev vlasti, a tri četvrtine ugašenih naloga nije poslalo nijedan tvit.

Nalozi zatvoreni zbog "odbrane terorizma" su oni koji "aktivno promovišu ili pozivaju na nasilje povezano sa grupama međunarodno priznatim kao terorističke" ili koji "promovišu" te organizacije.

Internet kompanije se najčešće oslanjaju na algoritme da bi otkrile tu vrstu sadržaja.

Tviter je, kao i druge društvene mreže, često optuživan da služi kao platforma za šokantne ili sadržaje koji su protivpravni u nekim zemljama. Te kompanije često razgovaraju o borbi protiv takvih sadržaja.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: