Umrli jedno drugom u naručju nakon 75 godina braka

Zivot i stil - Subota 04.07.2015 - 10:33

Dženet i Aleksander Točko su se voleli gotovo ceo svoj život, smrt su dočekali zagrljeni baš kao što su jedno drugom pre mnogo godina obećali, a njihovu priču, dostojnu holivudske melodrame, za televiziju ABC ispričala je njihova ćerka Eme.

Njihova srca kucala kao jedno. Foto: Thinkstock/Ilustracija Njihova srca kucala kao jedno. Foto: Thinkstock/Ilustracija

Dženet i Aleksander, oboje rođeni u porodici poljskih imigranata, upoznali su se 1927. u Konektikatu. Iako su imali svega osam godina zavetovali su se na večnu ljubav. Venčali su se 1940. godine i sve do smrti prošlog meseca, živeli su u San Dijegu, u Kaliforniji.

"Njihova srca su kucala kao jedno", kazala je njihova ćerka Eme.

Dženet (96) i Aleksaner (95) umrli su u razmaku od nekoliko sati, zagrljeni u krevetu.

Aleksander, veteran Drugog svetskog rata, nedavno je pao i slomio kuk, pa je ostao prikovan za krevet. Kako mu se zdravlje ubrzano pogoršavalo, tako je i Dženet bila sve slabija.

"Uvek su govorili da će umreti u svom krevetu, zagrljeni", ispričala je Eme, a želja im se ispunila: Aleksander je umro 17. juna, a Dženet dan kasnije.

"Kada sam majci rekla da je preminuo, ona ga je zagrlila i kazala: 'Eto, vidiš, kao što si hteo, umro si u mojim rukama, a ja te volim. Čekaj me, ja ću uskoro biti tamo'", ispričala je Eme.

Manje od 24 sata kasnije i ona je preminula.

Samo nekoliko dana ranije, 29. juna, proslavili su 75 godina braka.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: