Uske farmerke opasne po zdravlje

Zivot i stil - Nedelja 15.11.2015 - 14:31

Budite oprezni - nedavna studija je pokazala da nošenje uskih farmerki može izazvati ozbiljne probleme, kao što su oštećenje nerava u donjim delove noge.

Uske farmerke izazvale privremenu paralizu; Foto: Thinkstock Uske farmerke izazvale privremenu paralizu; Foto: Thinkstock

Prema članku, koji je objavio Journal of Neurology, grupa doktora je izdala važno upozorenje i ispričala priču o tridesetpetogodišnjakinji koja je zbog nošenja uskih farmerki jedno vreme bila potpuno paralizovana, prenosi Worldhealthinfo.

U svojoj ispovesti za Journal of Neurology, žena koja je želela da ostane anonimna je ispričala kako je ceo dan u farmerkama provela u čučećem polažaju pakujući određene stvari u kutije.

Primetila je da su joj noge postale previše čvrste i da je imala neprijatan osećaj dok stoji.

Na putu od posla do kuće, pala je, a nekoliko sati nakon toga je pronađena i odvežena u bolnicu.

Doktori su videli da su joj obe noge bile otečene ispod kolena, pa su odmah skinuli farmerke sa nje.

Četiri dana nakon odmaranja, normalno je mogla da hoda.

Doktor je objasnio da su čučanje i uske farmerke izazvali ovaj problem, što inače može dovesti do kompresije peronealnih živaca, skupa živaca u blizini kolena.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: