Užice dobija vodu u petak

Nacionalne vesti - Utorak 22.07.2014 - 17:03

Užičani mogu za tri do četiri dana dobiti zdravu vodu za piće iz vodovoda, rekao je u utorak gradonačelnik Užica Saša Milošević.

(Ilustracija) (Ilustracija)
On je posle sastanka Štaba za vanredne situacije rekao da po dobijenim rezultatima analiza, izvorište nije zagađeno, a Javno komunalno preduzeće (JKP) Vodovod čisti sve cevovode i bazene u Fabrici vode.
 
- Projekat sanitarne zaštite Sušičkog vrela treba da uradi Opština Čajetina i odobri Ministarstvo zdravlja, i tada inspekcijske službe kreću u posao sanitarne zaštite - rekao je Milošević. 
 
Gradsko veće Užica raspravljaće o poslovodstvu JKP "Vodovod" na sednici u četvrtak ili petak, i doneti odredjene odluke, najavio je  gradonačelnik. 
 
Na pitanje novinara da li smatra da je odgovoran za problem s vodom, Milošević je rekao da oseća odgovornost, i da će izveštaj pokazati da li je uzrok ljudski faktor ili priroda. 
 
Zbog pojave algi i nematoda (mikroorganizama koji žive u vodi), Republicka sanitarna inspekcija zabranila je u subotu, 19. jula, upotrebu vode iz užičkog vodovoda za piće. 
 
Prethodna slična kriza vodosnabdevanja zadesila je Užice krajem 2013, kada je zabranjeno snabdevanje vodovoda vodom iz akumulacije Vrutci.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: