Većina podržava manje ministarstava

Nacionalne vesti - Četvrtak 24.04.2014 - 19:25

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o izmenama zakona o vladi i ministarstvima, a većina poslaničkih grupa najavila je podršku zakonskim predlozima, uz obrazloženje da novi propisi doprinose efikasnosti i uštedama.

Samo DS i NDS ne podržavaju zakon o ministarstvima Samo DS i NDS ne podržavaju zakon o ministarstvima
Podršku su najavili SPS, PUPS, SDPS, SVM I Nova Srbija, dok pojedine opozicione stranke nastoje da na sadržaj zakona utiču amandmanima i najavljuju glasanje protiv ovog zakonskog predloga.
 
Poslanik DS-a Borislav Stefanović rekao je vlada čije se foriranje očekuje nije drastično manja od svih vlada u modernijoj istoriji i podsetio da je Vlada Mirka Cvetkovića imala samo jedno ministarstvo više, i to ministarstvo za Kosovo i Metohiju.
 
Stefanović je kritikovao formiranje i osnivanje novog republičkog sekretarijata za javne politike, koje, kako tvrdi, služi da bi se neko "uhlebio". On je to novo telo okarakterisao kao "kao organ vrlo čudnog imena i vrlo čudnih nadležnosti".
 
Upitao je vladajuću većinu i zašto u novoj vladi nema ministarava za Kosovo i Metohiju.
 
Šef poslaničke grupe NDS-a Marko Đurišić, rekao da poslanici te stranke ne nameravaju da podrže predloženi zakon i dodao da taj stav mogu da promene ako se prihvate njihovi amadmani.
 
Predviđeno je da se u četvrtak završi rasprava o zakonskim predlozima u načelu, kako bi, nakon, pauze u subotu počela rasprava o amandmanima.
 
Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: