Vranje čeka prve "budžetske" trojke

Lokalne vesti - Četvrtak 21.08.2014 - 12:13

U Vranju je od početka godine sedam parova dobilo sredstva od Grada za veštačku oplodnju.

Do sada je sedam parova dobilo podsticajna sredstva iz budžeta foto Blic Do sada je sedam parova dobilo podsticajna sredstva iz budžeta foto Blic

Kako je medijima rekao većnik  Aleksandar Stajić, interesovanje parova za ovaj vid pomoći je veliko.

- Vranje je za te namene izdvojilo pet miliona dinara. Sedam parova je prošlo proceduru i dostavilo dokumentaciju, pa su im odobrena sredstva od po 200.000 dinara.

Ono što je zanimljivo je da u ovoj godini očekujemo i prve trojke začete veštačkom oplodnjom za koju je Grad izdvojio sredstva - rekao je tom prilikom Stajić.

Prema njegovim rečima, svi zainteresovani parovi sa teritorije Vranja koji ispunjavaju uslove mogu konkurisati za ova sredstva iz budžeta, a koja su samo jedna od mera za povećanje nataliteta.

Gradsko veće usvojilo je novi Pravilnik koji pojednostavljuje proceduru i smanjuje papirologiju, a pravo da konkurišu imaju svi parovi koji su dva puta koristili sredstva iz Republičkog fonda, ali su veštačke oplodnje bile bezuspešne.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: