Vranje za lokalne medije izdvaja tri miliona

Lokalne vesti - Sreda 28.05.2014 - 10:11

Grad Vranje odobrio je oko tri miliona dinara za projektno finansiranje lokalnih medija za 2014. godinu.

Ilustracija Ilustracija

Svoje predloge projekta podnelo je devet medija, a novac je odobren samo za njih šest, jer po oceni nadležne komisije preostala  tri nisu ispunjavala uslove konkursa, a dva prrijavljena medija nisu ni imala dozvole za emitovanje.

Nela Dimitrijević, gradska većnica za kulturu i informisanje kazala je da će se o konkretnim detaljima odobrenih projekta razgovarati naknadno.

- Komisija se opredeljivala po osnovu iskustva i dokumentacije koja je bila dostavljena, te je ova odluka stručno doneta budući da su u njoj učestvavali predstavnici medija koji nisu uzeli učešće na konkurs – rekla je Dimitrijević za OK Radio.

Za potrebe izrade projekta „Budi u toku“ radio „Ritam“ dobio je sredstva u iznosu od 230.000 dinara, dok je istoimenoj televiziji odobreno 520.000 dinara za potrebe informisanja.

Crkveni radio „Iskon“ koji je konkurisao sa projektom „Vranje na dlanu“ dobiće od grada 160.000 dinara.

OK Radiju i novinama „ Vranjskim“ kao vodećim elektronskim, odnosno štampanim medijima na lokalu odobreno je po 960.000 dinara.

Kao rok za isplatu novčanih sredstava lokalna samouprava dala je sebi rok do kraja godine.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, set novih medijskih zakona u Skupštini će biti doneti do kraja leta, posle čega se očekuje da lokalne vlasti raspišu konkurs za sufinansiranje medija za celokupnu sumu koja se iz budžeta odvaja za svrhe informisanja.

U slučaju Vranja to je preko 50 miliona dinara godišnje, koje u ovom času koristi samo RTV Vranje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: