Vučić: Vreme je za našu žrtvu

Nacionalne vesti - Utorak 19.08.2014 - 12:38

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Tekeriša, sa svečanosti u čast 100. godišnjice od Cerske bitke, da je vreme da od zemlje za koju je vredelo umreti napravimo zemlju za koju vredi živeti.

Vučić na Tekerišu fotografija sa RTS prenosa Vučić na Tekerišu fotografija sa RTS prenosa

- To je naš glavni posao i hajde da ga uradimo. Sto godina je prošlo i sad je pravo vreme. Ubeđen da možemo, nemam šta drugo da vam kažem osim dve reči i tražim da je ponavljate sa istom verom koje su imali oni nad čijim kostima danas stojimo - Živela Srbija - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, imamo obavezu i dužnost da se na isti način kako su se vojnici pre sto godina borili za Srbiju i ginuli za njih, mi sada za Srbiju radimo i živimo.

- Vreme je da zemlji ponovo damo bar deo onoga što su joj dali oni koji su joj dali sve, vreme je da prestanemo da kukamo i da se žalimo, da se potrudimo za našu Srbiju. Vreme je za našu žrtvu i naš napor - rekao je Vučić.

 U Srbiju su, kako je istakao, u Prvom svetskom ratu verovali svi koji su verovali u slobodu, i iz te vere i požrtvovanosti nastala je država u kojoj savremeno pokoljenje ima obavezu da da gradi ono što je nastalo na žrtvi predaka.

- Srbija i svi mi nastali smo tada braneći sebe, svoju slobodu i svoju zemlju. Došli smo ovde na Cer da postanemo slobodna i poštovanja vredna nacije i verovali smo u pobedu - rekao je Vučić.

- Mnogo smo vremena potrošili na pogrešne odluke, režime i ratove, ali vratili smo se i spremni smo da osvojimo svoj Tekeriš i Cer. Srbija će nastaviti da slavi svoje pobede i nastaviće da pobeđuje u budućnosti. Živela Srbija! Do konačne pobede - rekao je Vučić.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: