Riba je prava riznica zdravlja, pa je jedite bar jednom nedeljno, savetuju stručnjaci.
Foto: Sira Anamwong/FreeDigitalPhotos.net
Riba je zaista prava hrana za mozak. Bilo da je u pitanju jedan filet, pečen ili grilovan, i bez obzira na to koliko tačno omega-3 sadrži, stručnjaci preporučuju da konzuirate ribu makar jednom nedeljno.
Pamćenje je mnogo bolje kod ljudi koji redovno jedu ribu, nego kod onih koji to ne čine, takođe pokazuje naučno istraživanje.
- Naše istraživanje pokazuje da ljudi koji pre jedu grilovanu, pečenu ili kuvanu ribu nego prženu imaju mnogo bolje pamćenje. Međutim, nismo još našli jasnu vezu između nivoa omega-3 masnih kiselina i promena na mozgu. Tako da se, u suštini, preporučuje bilo koja riba.
Svakako, ispitali smo sve faktore koji utiču na život, a način ishrane je samo jedan od njih -kaže profesor psihijatrije Univerziteta medicine u Pitsburgu, dr Džejms Beker, a prenosi Dejli mejl.
Zbog toga u svoju ishtanu ubacite kuvanu, pečenu ili grilovanu ribu, bar jednom nedeljno.
Vrati se na kategoriju Zivot i stil
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.