Zatvorena Glavna - Vranje u kolapsu

Lokalne vesti - Petak 31.10.2014 - 12:02

Ulica Stefana Prvovenčanog u Vranju, označena kao glavna ulica, od petka ujutro i potpuno je zatvorena za saobraćaj.

Radovi onemoguččili saobraćaj, Vraje kolabiralo Radovi onemoguččili saobraćaj, Vraje kolabiralo

Do sada su preusmeravana vozila mogla  da se kreću iz Lenjinove do centra grada, a sada je i taj deo zatvoren zbog „poprečnih radova“ na raskrsnici glavne i Lenjinove ulice.

Prema obećanjima nadležnih u Direkciji za izgradnju, prolaz vozilima biće zabranjen na samo nekoliko sati.

Već od jutarnjih sati nastali su saobraćajni kolapsi, jer je neko oborio znak obaveštenja na početku Lenjinove ulice, pa se automobili okreću na sred puta kod nekadašnje benzinske pumpe u naselju Češalj.

Mnoogi automobili parkirani su u Lenjinovoj i na parkingu stambenog kompleksa „Lepa Brena“, što dodatno usporava odvijanje saobraćaja.

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković kaže da je do toga moralo da dođe, jer su „poprečni radovi na raskrsnici Lenjinove i glavne ulice neophodni, kako bi mašine dalje nastavile sa rekonstrukcijom vodovodne mreže“.

– U toku su radovi na deonici od Autobuske stanice do raskrsnice sa ulicom Moše Pijade. Završetak tih radova se očekuje u petak.

Nakon toga se ulica krpi i presvlači. Izvode se i radovi do Lenjinove ulice gde se trenutno izvlače priključci za vodovodnu mrežu.

U petak ujutro došlo je do prekida saobraćaja na delu od Lenjinove do centra grada, jer se radi poprečno prespajanje vodovodne mreže.

Očekujemo da u narednih nedelju dana Vodovod završi posao sa priključcima, kako bi se otpočelo sa presvlačenjem cele ulice – kaže Stojković.

On napominje da je Direkcija izdala nalog Vodovodu da se od raskrsnice sa Lenjinovom ka Pošti radovi ne izvode, jer bi izazvalo brojne probleme u funkcionisanju saobraćaja.

– Direkcija nije dozvolila da se radovi nastave od Lenjinove ulice do glavne Pošte, jer bi to izazvalo opšti kolaps. Dok se donji deo ulice ne završi, nećemo raditi gornji – kaže Stojković.

On dodaje da Vodovod ima trenutno problem i sa građanima koji treba ugovor da potpišu sa tim preduzećem vezan za nove priključke. Kako kaže, to može znatno da uspori izvođenje radova.

– Građani koji žive u glavnoj ulici treba da idu u Vodovod i sa njima da potpišu ugovor o novom vodovodnom priključku.

Do sada veoma mali broj ljudi je to uradio, što može izazvati probleme dodatne i usporavanje radova.

S toga, pozivamo građane da se jave Vodovodu, kako kasnije ne bi bilo komplikacija – kaže Stojković.

On podseća na kraju da građani za novi priključka treba da plate samo trećinu, odnosno 6.000 dinara, a da 12.000 dinara umesto njih plaća Grad.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: