ZC: Doktor nije kriv!

Lokalne vesti - Utorak 21.10.2014 - 10:22

Zdravstvena inspekcija u Vranju nakon pisanja OK Radija o smrti Miladina Aleksića iz Vranjske Banje i optužbi na rad lekara Hitne pomoći izvršila je nadzor i donela rešenje da doktor nije kriv.

Dom zdravlja u Vranju Dom zdravlja u Vranju

Slučaj je ispitala i unutrašnja kontrola Zdravstvenog centra koja je takođe ustanovila da nije bilo propusta u radu lekara Hitne pomoći, za šta su članovi porodice Aleksića optuživali doktora koji navodno nije želeo da pomogne sada pokojnom Miladinu.

- Preslušavanjem razgovora između dežurnog lekara i pozivaoca utvrđeno je da ne stoje navodi iz teksta OK Radia, da je lekar odbio posetu i pominjao svoju platu – zaključila je inspekcija.

Sličan je i zaključak Komisije za unutrašnji stručni nadzor Doma zdravlja Vranje.

- Dežurni lekar službe Hitne medicinske pomoći nije napravio propust u svome radu, za šta ga terete članovi porodice pokojnika jer je postupio u skladu sa pravilima struke i procedurama prijema.

Komisija donosi i odluku da u slučaju ako to zahtevaju više nadležne institucije, predloži sprovođenje spoljašnjeg stručnog nadzora – stoji u rešenju komisije unutrašnjeg nadzora.

S obzirom da porodica Aleksić i dalje tvrdi da je prilikom poziva Hitne pomoći, nakon što je pokojni Miladin dobio napad gušenja, lekar saopštio da neće doći, pominjavši „svoju malu platu“, OK Radio je zatražio snimak razgovora koji je načinjen u službi Hitne pomoći.

Upravnik Doma zdravlja Nenad Mladenović je saopštio da sve zahteve treba uputiti generalnom direktoru Zdravstvenog centra, jer je, kako je rekao, „direktor napravio problem“ zbog toga što je on u ponedeljak davao izjavu za OK Radio vezanu za ovaj slučaj.

Kako je kazao Mladenović, od sada više nikakve informacije čitaoci i slušaoci OK Radija neće dobijati od rukovodstva Doma zdravlja.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: