ZC: Uroš je u panici

Lokalne vesti - Petak 01.08.2014 - 08:15

Sukob između bivšeg i sadašnjeg rukovodstva Zdravstvenog centra u Vranju se ne smiruje.

Rukovodstvo ZC nema dlake na jeziku - direktor Stamenković Rukovodstvo ZC nema dlake na jeziku - direktor Stamenković

Nakon ničim izazvanog saopštenja za javnost koje je u sredu OK Radiju uputila služba za odnose s javnošću ZC u kome je pored gradskog većnika za zadravstvo Aleksandra Stajića u negativnom kontekstu prozvan i bivši direktor Uroš Trajković.

On je izjavio da ga rukovodstvo centra „halucinira i tamo gde ga ima i tamo gde ga nema“, te da „sadašnji menadžment ZC nije sposoban da vodi ustanovu“.

U obraćanju javnosti, Trajković se pitanjima obratio i rukovodiocima Zdravstvenog centra.

Pitao je, podsetimo, „koliko su para u 2014. godini sadašnji direktor i načelnici obezbedili za završetak Hirurškog bloka, koliko je novih vozila nabavio Zdravstveni centar, da li su i koliko sredstava obezbedili iz Ministarstva zdravlja za unapređenje rada ZC i gde su 26 miliona od nenamenskog trošenja sredstava?“.

Umesto odgovore na ova pitanja, menadžment  Zdravstvenog centra poslao je novo saopštenje za javnost u kome se konstatuje da je Trajković „u goloj panici“.

- Kada se zatvori veliki, partijsko-rođački kišobran koji stvara iluziju i suočite se s realnošću, nastaje upravo ono što se dešava gospodinu Trajkoviću, gola panika.

Našim sugrađanima ostavljamo da zamisle šta je sve u okviru ogromnih, utrošenih novčanih sredstava na ime reprezentacije učinio ovaj „sposoban“ čovek „široke ruke“.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Republički fond za zdravstveno osiguranje su po pitanju svih dugova Zdravstvenog centra Vranje nastalih u vreme njegovog rukovođenja izneli jasan i nedvosmislen stav.

Ukratko on glasi: neverovatno ekspresno zaduživanje i nenamensko trošenje budžetskih sredstava, najveće u Srbiji!

Vratiti te dugove je „nemoguća misija“ – stoji u saopštenju.

U njemu se dalje dodaje da rukovodstvo ZC, kako je saopšteno, „sa radošću očekuje povratak gospodina Trajkovića sa bolovanja.

- Od njegove smene 7. decembra prošle godine do sada se nije pojavio da nas uveri u sve svoje sposobnosti.

Nadležni organi koji kontrolišu ili će se tek baviti kontrolisanjem njegovog rada imaće priliku da mu omoguće da se iz stanja halucinacije o sopstvenom značaju i vrednosti povrati u realnost konkretnim pitanjima i jasnim činjenicama – piše u odgovoru koje je potpisala služba za odnose s javnošću ZC.

Na kraju dodaju da su sa radom novog rukovodstva Zdravstvenog centra do detalja upoznati Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: