Životna pomoć usta na usta

Seks i grad - Ponedeljak 22.12.2014 - 10:47

Koliko je Vranje zaostala sredina po svim pitanjima pokazuje i vikend reakcija NVO „Životne pomoći“ na napade javnosti na ministra Aleksandra Vulina.

Aleksandar Vulin na zadatku foto vaaseljenska.com Aleksandar Vulin na zadatku foto vaaseljenska.com

Znači Vulin je još pre mesec dana uhvaćen sa prstima u medu, kada je svojim drugarima podelio DVA miliona evra od naših, narodnih para.

Potrošač godine „Pervola“, počasni član „Hajatovog“ VIP bazena, stari roker i novi branitelj Kosova, ženski Če Gevara, poznat po crnoj uniformi, našao je načina da svojima pretopi naše pare, ali je, brže bolje, čim je uhvaćen u mešetarenju, odlučio da tih dva miliona prebaci u Fond za lečenje dece.

Ko mu ne bi čestitao? Ima li ovde još onih tvrda srca, koga dečica ne dotiču?

E, tu je Vulin krenuo u obračun sa zdravom pameću - sam je odlučio šta će biti sa budžetskom linijom za NVO, sam je odlučio gde će pare ići, sam je oštetio svoje korisnike, i NVO i ljude u čije ime su oni dobijali pare...

I nema tu ništa sporno, znalo se u kojoj zemlji živimo, čim je čovek tipa Aleksandar Vulin, koji je počeo kao julovski kosmopolita a završava kao srpski crnokošuljaš, uopšte mogao da postane ministar.

E u toj i takvoj situaciji, za reč se javila Ljubinka Buba Milovanović preko svoje NVO „Životna pomoć“, ne bi li se Srbiji pokazalo da ima i nevadinih organizacija zadovoljnih radom ministra Vulina.

Kako neko kome je Vulin oteo novac i prosledio ga bolesnoj deci može da bude zadovoljan njegovim radom?

Pa lepo, ako para nema sada, biće ih uskoro, čim se sredi ova mala Vulinova bruka.

Dobio je taj gazda 1,3 miliona evra naših para da kupuje neki nameštaj, a sad i 1,2 MILIJARDE evra da se njima poigra u štedljivoj 2015. godini.

U nedostatku argumenata, Buba, doduše uz još par lokalnih organizacija po Srbiji, sada viče na sav glas: pa kad su mogli oni ranije da kradu, zašto pa mi da ne možemo?

Navodi se primer Olivera Dulića, koji je plaćao državne pare Blicu za „nekoliko tekstova“.

Pa izvodi zaključak - kad je mogao Oliver, što da ne može Vulin?

Ajd što se ovde mediji smatraju jeftinim kurvama, to na dušu autorima, ali, kakva je poruka?

Vulin će da krade isto kao Dulić, ali mu niko ništa ne može dok je na vlasti? Ili, gonićemo ga kad sa vlasti padne?

Do tada, pljačka mora nesmetano da se odvija?

Vulin na ovaj način, oduzimanjem donacija onima koji stvarno nešto rade, a valja se nadati da Buba spada u taj soj, kažnjava nevine, korisnike usluga socijalne zaštite.

Ako se zna da je Vulin na čelu ministarstva koje smanjuje i penzije, onda to i nije čudo, nego je čudo što u tome ima Bubinu podršku.

Kolika je Srbija danas nebuloza vidi se i po tome što je podrška jedne minorne delatnice trećeg sektora u Srbiji dobila onoliku medijsku pompu.

No, i pored toga, Vulin na kraju mora da ode, osim ako se Alek ne proglasi nenadležnim. Ili neupućenim. Ili ortakom.

I to će se desiti, u ovom ili nekom drugom životu.

Muka je što će nam Buba, i druge bube, svakako ostati, čini se zauvek.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: