Nazad

KOORDINACIONO TELO dodelilo 300 STIPENDIJA srednjoškolcima

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 05.11.2019 - 23:06

Kosmisija Službe Koordinacionog tela dodelila je ukupno 300 stipendija za srednjoškolce iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, od ukupno 657 prijava koliko je stiglo na konkurs.

Jedna od najvažnijih aktivnosti Službe Koordinacionog tela. Foto: S.Tasić/OK Radio

Prema preliminarnoj rang listi, stipendiju od 6.000 dinara mesečno dobila su 124 đaka iz Bujanovca, 116 iz Preševa i 60 iz Medveđe za školsku 2019/20.

- Prigovori na preliminarnu rang listu kandidata mogu se dostaviti Službi Koordinacionog tela na isti način kao i molbe za dodelu stipendija najkasnije u roku od 15 dana po objavljivanju preliminarne rang liste.

Kandidati za dodelu stipendija imaju pravo na prigovor u roku od 15 dana od dana prijema odluke o izboru stipendista, a u skladu sa članom 32. i 147. Zakona o opštem upravnom postupku
- navode iz Koordinacionog tela za jug Srbije.

Komisija za učeničke stipendije će razmatrati sve pristigle prigovore i utvrditi konačnu rang-listu kandidata.

Konačna rang lista i spisak kandidata
sa primercima ugovora Služba Koordinacionog tela će sačiniti i dostaviti školama u roku od osam dana od isteka roka za prigovore na rang liste.

Konkurs za stipendiranje srednjoškolaca je jedna od najvažnijih aktivnosti Službe Koordinacionog tela čime se pomaže obrazovanje mladih ljudi iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.
 
Služba Koordinacionog tela, u skladu sa definisanim prioritetima, a posebno zalažući se za poboljšanje kvaliteta obrazovanja na teritoriji opština Preševo i Bujanovac, od 2011. godine raspisuje i konkurse za dodelu studentskih stipendija za mlade sa prebivalištem na području ove dve opštine.
 
Cilj stipendiranja je obezbeđivanje uslova za dalje obrazovanje i usavršavanje pružanjem materijalne podrške za troškove studiranja za osnovne akademske studije
 
Navedeni troškovi prvenstveno se odnose na troškove stanovanja (privatni smeštaj ili smeštaj u studentskom  domu), troškove ishrane, prevoza, kupovine udžbenika, troškove polaganja ispita i druge troškove nastale u vezi sa studiranjem.
 
Služba Koordinacionog tela je u skladu sa odobrenim sredstvima, kandidatima iz albanske zajednice koji ispunjavaju uslove za prijavu na konkurs, omogućava tromesečno pohađanje kursa srpskog jezika, nakon prve faze izbornog postupka do polaganja kvalifikacionog ispita.
 
 
Ovaj tekst proizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta "Ostati ili otici - Mladi i migracije sa juga Srbije". Sadržaj ovog teksta i stavovi izreceni u njemu su iskljucivo odgovornost OK Radija i ni na koji nacin ne izražavju stavove i mišljenja Ministarstva.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: