Nazad

SURDULIČKI MUČENICI: Izložba o stradanju civila u Prvom svetskom ratu - gost i ministar Selaković

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 29.05.2023 - 12:55

U Surduličkom kulturnom centru održana je izložba "Surdulički mučenici", autora Gorana Sudimca iz Istorijskog arhiva Srbije i Predraga Stojkovića - arhiviste Istorijskog arhiva " 31. Januar" Vranje sa saradnicom Suzanom Petrović, višim arhivistom Vranjskog arhiva.

Foto: FB

Izložba je  posvećena stradanju srpskih civila u Surdulici i okolnim mestima u periodu od 1915-1918. godine.
Realizaciju izložbe podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, a goste je pozdravila predsednica opštine Surdulica  Aleksandra Popović.

Na njenom otvaranju prisustvovali su Novica Tončev, ministar za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Nikola Selaković,ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zatim visoko sveštenstvo na čelu sa vladikom Pahomijem, Miomir Đorđević, državni sekretar, Slobodan Milenković, gradonačelnik  Vranja, kao i Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga.

Nakon otvaranja izložbe održana je Svečana akademija sa prigodnim programom.




 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: