Nazad

101. godišnjica RISTOVAČKOG STRADANJA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 18.05.2018 - 11:47

Vranje - Parastosom i polaganjem venaca i cveća na Spomenik palim ratnicima od 1912. do 1918. godine u Ristovcu, obeležana je 101. godišnjica Ristovačkog stradanja.

Parastos žrtvama u Ristovcu FOTO: vranje.org.rs
U ime Grada, svečanosti je prisustvovao predsednik Skupštine Dejan Tričković, koji je istakao da su po broju stradalih, ristovačka i uševačka tragedija u vreme Velikog rata, bila su dva najveća stratišta u Vranju i okolini. 
 
- Danas, kada obeležavamo stojednogodišnjicu napada na stanovnike Ristovca, ne zaboravimo da je naša moralna dužnost i obaveza da dok postojimo, našim precima, koji su se nesebično borili za stabilan život budućih pokolenja, odajemo dužnu zahvalnost.
 
Setimo se i da su njihove borbe zaveštanje prošlosti, da danas i mi doprinosimo sigurnoj budućnosti našeg naroda, ali ovaj put mudrim pregovorima i veštom diplomatijom
 
Ne zaboravimo da budemo ponosni na naše heroje, ne zaboravimo junačke podvige brojno tako malog naroda, vredne svakog divljenja i poštovanja - rekao je Tričković.
 
Prisutnima se obratila i Vesna Đorić, predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine, koja je istakla značaj sećanja na velike žrtve srpskog naroda koje se nikada ne smeju zaboraviti
 
Na spomenik cveće i vence položile su delegacije grada Vranja, Udruženja potomaka, SUBNOR-a, vojske, predsednik MZ Ristovac sa saradnicima i meštani.
 
U programu su nastupili učenici OŠ "1.Maj” iz Ristovca.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: